Pivovara Kaltenberg Adria!

Pivovara Kaltenberg Adria!


Smještena na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara, pivovara Kaltenberg Adria u kojoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija otvorena je 2018.godine.

U sklopu kompleksa nalazi se i restoran Ludwig's gastro pub u kojem se mogu kušati specijaliteti vrhunskih kulinarskih majstora. Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura, a odlikuje se visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje.  Uz to posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca. Proizvodnja je opremljena i najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. 

  Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Sva piva proizvedena je sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućuju vrhunsku kvalitetu piva.Upravo zbog toga što je Bavarski zakon o čistoći piva proglasio bavarski vladar William IV, možemo reći da su začeci craft, odnosno zanatske proizvodnje piva u Europi nastali upravo u bavarskoj kraljevskoj obitelji. 

Pivovara je za početak predstavila dvije varijante Kaltenberg piva Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’s craft piva - Ludwig’s session i Ludwig’s Winter Hoppy Lager te tamno pivo König Ludwig Dunkel. 

  U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig''''s gastro pub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te pivskim vrtom koji može primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju će posjetitelji moći vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijaju se razni eventi, koncerti, proslave rođendana te će također biti organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour".

Vrhunska kvaliteta našeg proizvedenog piva i hrane, te izuzetan doživljaj naše pivovare i restorana zasigurno će vas sve oduševiti.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se