Pivovara Kaltenberg Adria


Smještena na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara, pivovara Kaltenberg Adria u kojoj se odvija proizvodnja piva, skladištenje i distribucija otvorena je 2018.godine.

U sklopu kompleksa nalazi se i restoran Ludwig's gastro pub u kojem se mogu kušati specijaliteti vrhunskih kulinarskih majstora. Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura, a odlikuje se visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Uz to posjeduje i male kotlove koji omogućuju proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljubaca.

Proizvodnja je opremljena i najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou. Za vrhunsku kvalitetu piva brinu se bavarski majstor pivar pomoću čijeg se iskustva proizvodi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Sva piva proizvedena je sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak je pažljivo odabran što čini kvalitetu piva besprijekornom. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućuju vrhunsku kvalitetu piva.Upravo zbog toga što je Bavarski zakon o čistoći piva proglasio bavarski vladar William IV, možemo reći da su začeci craft, odnosno zanatske proizvodnje piva u Europi nastali upravo u bavarskoj kraljevskoj obitelji. 

Pivovara je za početak predstavila dvije varijante Kaltenberg piva Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars nakon kojeg su proizvedene i dvije varijante Ludwig’s craft piva - Ludwig’s session i Ludwig’s Winter Hoppy Lager te tamno pivo König Ludwig Dunkel. 

U sklopu kompleksa otvoren je i restoran Ludwig's gastro pub koji raspolaže sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te pivskim vrtom koji može primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju posjetitelji mogu vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijaju se razni eventi, koncerti, proslave rođendana...

Pivovara ima i svoj beer shop u kojem je moguće kupiti proizvode pivovare Kaltenberg Adria, a i polazišna je stanica edukativnog razgledavanja proizvodnje piva tzv. „Beer Tour".

Vrhunska kvaliteta našeg proizvedenog piva i hrane, te izuzetan doživljaj naše pivovare i restorana zasigurno će vas sve oduševiti.

 

Podaci tvrtke:

NAZIV: Kaltenberg Adria d.o.o.

ADRESA: Kukuljanovo 336, 51227 Kukuljanovo

OIB: 74525360508

Trgovačko društvo upisano u Sudski registar Trgovačkog suda u Rijeci pod brojem Tt-18/4060-2

MBS: 04551150

TEMELJNI KAPITAL: 9.918.800,00 HRK uplaćen u cijelosti

BANKA: Erste & Steiermarkische Bank d.d., Jadranski trg 3a, 51000 Rijeka

IBAN 6024020061100831869

ČLANOVI UPRAVE: Klaus Dieter Nicola, Karl Rupprecht Prinz von Bayern
Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se