Pivovara Kaltenberg Adria


Na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara nalazi se pivovara Kaltenberg Adria u kojoj će se odvijati proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. U sklopu kompleksa nalazi se i restoran Ludwig's gastro pub u kojem će se moći kušati specijaliteti vrhunskih kulinarskih majstora.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura, a odlikuje se visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Uz to posjeduje i male kotlove koji će omogućiti proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljupaca. Proizvodnja je opremljena i najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou.

Za vrhunsku kvalitetu piva pobrinuti će se bavarski majstor pivar pomoću čijeg će se iskustva proizvoditi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Sva piva biti će proizvedena sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak će biti pažljivo odabran tako da kvaliteta bude besprijekorna. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućiti će vrhunsku kvalitetu piva.

Upravo zbog toga što je Bavarski zakon o čistoći piva proglasio bavarski vladar William IV, možemo reći da su začeci craft, odnosno zanatske proizvodnje piva u Europi nastali upravo u bavarskoj kraljevskoj obitelji.

Pivovara će za početak predstaviti dvije varijante Kaltenberg piva Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier te lokalno riječko pivo Tars.

U sklopu kompleksa otvara se i restoran Ludwig's gastro pub koji će raspolagati sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te imati pivski vrt koji će moći primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju će posjetitelji moći vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijati će se razni eventi, koncerti, proslave rođendana te će također biti organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour".

Vrhunska kvaliteta našeg proizvedenog piva i hrane, te izuzetan doživljaj naše pivovare i restorana zasigurno će vas sve oduševiti.

 

 


Kaltenberg Adria koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se