Novootvorena pivovara Kaltenberg Adria!

Novootvorena pivovara Kaltenberg Adria!


Na Kukuljanovu, na zemljištu površine 10 tisuća kvadratnih metara nalazi se pivovara Kaltenberg Adria u kojoj će se odvijati proizvodnja piva, skladištenje i distribucija. U sklopu kompleksa nalazi se i restoran Ludwig's gastro pub u kojem će se moći kušati specijaliteti vrhunskih kulinarskih majstora.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 12 milijuna eura, a odlikuje se visokim stupnjem tehnologije i opreme po najvišim standardima koja omogućuje proizvodnju od 30 – 50 tisuća hektolitara piva godišnje. Uz to posjeduje i male kotlove koji će omogućiti proizvodnju vrhunskih craft piva na zadovoljstvo svih pivoljupaca. Proizvodnja je opremljena i najsuvremenijim laboratorijem radi kontrole kvalitete proizvoda na visokom nivou.

Za vrhunsku kvalitetu piva pobrinuti će se bavarski majstor pivar pomoću čijeg će se iskustva proizvoditi puno različitih okusa i vrsta piva u relativno malim serijama. Sva piva biti će proizvedena sukladno Bavarskom zakonu o čistoći piva iz 1516. godine, a svaki sastojak će biti pažljivo odabran tako da kvaliteta bude besprijekorna. Osim toga, stoljetno iskustvo u pivarstvu, dosljednost i konzistentnost, pivarske vještine te riječka voda omogućiti će vrhunsku kvalitetu piva.

Upravo zbog toga što je Bavarski zakon o čistoći piva proglasio bavarski vladar William IV, možemo reći da su začeci craft, odnosno zanatske proizvodnje piva u Europi nastali upravo u bavarskoj kraljevskoj obitelji.

Pivovara će za početak predstaviti dvije varijante Kaltenberg piva koje su potpuno drukčije, uspoređujući boju, okus, miris i gorčinu; Kaltenberg Pils i Kaltenberg Hefeweissbier.

Kaltenberg pivo prisutno je na hrvatskom tržištu piva od 1994.g., i proizvodilo se pod licencom. Od samog početka, Kaltenberg brand i pivo bili su vrlo dobro prihvaćeni od hrvatskih ljubitelja piva i taj dobar odnos s hrvatskim potrošačima koji ga vole i rado će ga htjeti piti nas je ohrabrio da krenemo s vlastitom pivovarom, te će od sada naši potrošači uživati u Kaltenbergu proizvedenom u Hrvatskoj, u našoj pivovari, po tradicionalnim bavarskim recepturam

Također, lansirali smo i prvo pravo riječko pivo – Tars.

Tars je vrhunsko lager pivo koje karakterizira poseban okus, bogata pjena i specifična bakrena boja. Kristalna čistoća vode koja stiže izravno s izvora Rječine, zajedno s biranim sastojcima i bavarskim iskustvom, tvori naš lager koji je drukčiji od svih koje ste probali.

Tars je lager poseban baš poput Riječana koji su ga izabrali. Naime, Tars pivo su odabrali potrošači jer je na usporednom testu kušanja više vrsta piva Tars pokazao značajno bolje rezultate od ostalih piva.

Naši potrošači će prepoznati da smo od samog izbora imena Tars (Tarsatica – starorimska utvrda na vrhu grada nad Rječinom) te simbola Trsatske kule, ikone Baziliska i boja riječke zastave, identitet našeg piva prilagodili lokalnim riječkim potrošačima. Smeđa boca Tarsa bolje čuva kvalitetu i svježinu piva od svijetlih ili zelenih boca. Time želimo da naši potrošači uživaju uvijek u najboljem pivu! Transparentna etiketa Tarsa inovativna je i jedinstvena na tržištu.

U sklopu kompleksa otvara se i restoran Ludwig's gastro pub koji će raspolagati sa 150 unutarnjih sjedećih mjesta te imati pivski vrt koji će moći primiti još 150 gostiju. Restoran odiše industrijskim, vintage dizajnom, s velikom staklenom stijenom kroz koju će posjetitelji moći vidjeti proizvodnju piva. U sklopu restorana odvijati će se razni eventi, koncerti, proslave rođendana te će također biti organizirano edukativno razgledavanje proizvodnje piva tzv. „Beer Tour".

Osim toga, međunarodno priznat Chef Markus Rösner svakodnevno će pripremati specijalitete od namirnica vrhunske kvalitete s lokalnog područja. Pripremati će zdravu hranu, sporo kuhanu, koristeći svježe začinsko bilje. Koristit će i pivo za kuhanje kako bi hrana poprimila njegov lagani okus, meso u marinadi od piva, umake na pivskoj bazi i sl. Chef Markus Rösner u svom bogatom radnom iskustvu radio je catering za kraljevsku obitelj (vjenčanje za bavarsku princezu i privatnu večeru za obitelj Prinza Luitpolda) te Grand Opening u Šangaju za restoran „King Ludwig`s Castle". Radio je catering i za članove engleske kraljevske obitelji, te njemačku vladu i ambasadore.

Vrhunska kvaliteta našeg proizvedenog piva i hrane, te izuzetan doživljaj naše pivovare i restorana zasigurno će vas sve oduševiti.Kaltenberg Adria koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se", čime se slažete sa korištenjem kolačića. Slažem se